Ομάδες Σχολών Γονέων / Υπηρεσίες

Το «Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα Γονικής Ταυτότητας» (Educational Programme of Parental Identity-EPPI) ξεκινά στις 25/9/2019. Είναι ένα εκπαιδευτικό πρόγραμμα 12 συναντήσεων και απευθύνεται σε γονείς με παιδιά όλων των ηλικιών και σε υποψήφιους-μελλοντικούς γονείς. Στα πλαίσια του προγράμματος συζητούνται τα βασικά στοιχεία διαμόρφωσης μιας σαφούς γονικής ταυτότητας, όπως η σημασία της οριοθέτησης και της ενθάρρυνσης στην ανατροφή του παιδιού. Οι συναντήσεις θα γίνονται κάθε δεύτερη Τετάρτη από τις 18:30 ως τις 20:00 στα γραφεία μας, Ευφρονίου 36, Αθήνα 161 21 (έναντι Κάραβελ). Συγκεκριμένα, οι ημερομηνίες των συναντήσεων είναι: 25/9, 9/10, 23/10, 6/11, 20/11, 4/12, 18/12/2019, 8/1, 22/1, 5/2 και 19/2/2019 & 4/3/2020.

Το κόστος συμμετοχής για το σύνολο των συναντήσεων είναι 300 ευρώ/άτομο. Οι ομάδες είναι ολιγομελείς (8-12 άτομα).

Μπορείτε να δηλώσετε από τώρα συμμετοχή, αποστέλλοντας το ονοματεπώνυμό σας και ένα τηλέφωνο επικοινωνίας στο e-mail: vaspap2@otenet.gr για να ειδοποιηθείτε για την εγγραφή σας.

Για περισσότερες πληροφορίες, μπορείτε να επικοινωνήσετε τηλεφωνικά στο 6973233673.

Ομάδες Σχολών Γονέων στα Ιωάννινα

Η μόνη εκπαίδευση που έχουν οι νέοι άνθρωποι όταν γίνονται γονείς, είναι αυτή που τους έχουν χαρίσει, μέσα από τον τρόπο που τους μεγάλωσαν, οι δικοί τους γονείς. Όμως για την προαγωγή της ψυχικής και της σωματικής υγείας του παιδιού, τη διαμόρφωση σωστής προσωπικότητας, οι γονείς χρειάζονται περισσότερα εφόδια από εκείνα που τους προσφέρει η αγάπη και το ένστικτο τους. Ειδικότερα, χρειάζονται γνώσεις, δεξιότητες, συνεχή ενημέρωση, διαρκή προβληματισμό και αναζήτηση, η οποία θα οδηγήσει τους γονείς στην αυτοσυνειδησία, στη γνωριμία με τον εαυτό τους, στην αυτο-αποδοχή και τελικά στην αποδοχή των άλλων, και κυρίως των παιδιών τους. Αυτό το «κενό» έρχονται να καλύψουν οι Σχολές Γονέων συντελώντας ουσιαστικά τόσο στην ενίσχυση της επάρκειας των γονέων όσο και στη διαμόρφωση μιας σαφούς γονικής ταυτότητας.

Ο συντονισμός της Σχολής Γονέων θα γίνεται από την Γερασιμούλα (Μίνα) Μπρούμου Συμβουλευτική Ψυχολόγο, Μ.Sc., Επιστημονική συνεργάτιδα του Πανελληνίου Συνδέσμου Σχολών Γονέων, με εξειδίκευση στη Συμβουλευτική γονέων και στο Βιωματικό τρόπο εκπαίδευσης. Βασικός στόχος είναι η ΠΡΟΛΗΨΗ και η ΠΡΟΑΓΩΓΗ ΤΗΣ ΨΥΧΙΚΗΣ ΥΓΕΙΑΣ των παιδιών και των ενηλίκων.

Οι συναντήσεις θα γίνονται στο γραφείο των Σχολών Γονέων, 28ης Οκτωβρίου 19 (Ισόγειο) (έναντι ΟΤΕ) Ιωάννινα. Όσοι υποψήφιοι ή εν ενεργεία γονείς ενδιαφέρονται να συμμετέχουν στις Ομάδες Σχολών Γονέων μπορούν να επικοινωνήσουν μαζί μας για τη συμπλήρωση σχετικής αίτησης είτε τηλεφωνικά στο 6938900415 ή ηλεκτρονικά στο www.minabroumou.gr. Θεματική ενότητα-Ψυχολογία-Συμβουλευτική, κατεβάζοντας και συμπληρώνοντας την αίτηση συμμετοχής και στέλνοντας τη στο email: broumou_mina@hotmail.gr.

Προσφερόμενες Υπηρεσίες

Εκτός από την οργάνωση, τη λειτουργία και την εποπτεία Σχολών Γονέων, την ομαδική συμβουλευτική προς τους γονείς και την οργάνωση εκπαιδευτικών προγραμμάτων για ειδικούς ψυχικής υγείας, στα πλαίσια του «Πανελληνίου Συνδέσμου Σχολών Γονέων» παρέχεται:

 • Ατομική Συμβουλευτική σε γονείς, καθώς και σε κάθε ενδιαφερόμενο
 • Συμβουλευτική συζύγων / ζεύγους
 • Συμβουλευτική παιδιών και εφήβων
 • Πρόγραμμα Επαγγελματικού Προσανατολισμού από εξειδικευμένους Συμβούλους

Για πληροφορίες ή κλείσιμο ραντεβού, μπορείτε να μας στείλετε e-mail στην ηλεκτρονική διεύθυνση:
vaspap2@otenet.gr
ή να επικοινωνήσετε μαζί μας στα τηλέφωνα:
210-7647872, 6973233673

Τι είναι η Σχολή Γονέων

Η Αγωγή του παιδιού υπήρξε πάντα μέλημα και φροντίδα κάθε εποχής. Κοινή και η επιθυμία η επόμενη γενιά να είναι καλύτερη από τις προηγούμενες.

Οι Σχολές Γονέων στη χώρα μας
Μεθοδολογία
Θεματολογία
EPPI
Επιστημονική Επιτροπή
Συγγραφικό έργο
Βιογραφικά σημειώματα
Σύνδεσμοι

Επικοινωνία

 • Τηλέφωνο:
  210-7647872, 6973233673
 • Email:
  vaspap2@otenet.gr
 • Διεύθυνση:
  ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΣΧΟΛΩΝ ΓΟΝΕΩΝ
  Ευφρονίου 36
  Αθήνα 161 21
  (έναντι Κάραβελ)


Image courtesy of photostock, Stuart Miles, David Castillo Dominic at FreeDigitalPhotos.net.
Tree vector designed by Freepik, earth designed by Freepik, House vector designed by Freepik, family designed by Freepik